De Westerse Onschuld

ANP-46119612

Foto: ANP.

Prof. mr. dr. Afshin Ellian (Teheran, 1966) is momenteel hoogleraar Encyclopedie van de rechtswetenschap en wetenschappelijk directeur van Instituut voor Metajuridica aan de rechtenfaculteit van de Universiteit Leiden. De Elsevier publiceerde gisteren dit artikel van hem online: ‘Aanslag in Orlando heeft alles te maken met de islam’

Kijk, dit soort artikelen maakt mij nou boos!

‘De Islam veroordeelt homoseksualiteit…’ Ja beste professor, duh! De Bijbel veroordeelt het ook. De Bijbel veroordeelt overigens overspelige vrouwen net zo hard. Die moeten gestenigd worden.

Het feit dat ‘wij’ in ‘Het Westen’ beschaafder zouden zijn dan in het Midden-Oosten is dan ook een zeer gevaarlijke bewering. Het is namelijk maar schijn en het voedt onze steeds vernuftiger vermomde ‘westerse onschuld’. Een onschuld die historisch bewezen nonexistent is. De scheiding van Kerk en Staat staat nergens zo zwaar onder druk als in de VS. Als het Midden-Oosten veroordeeld wordt voor haar trouw aan de islam die ook in staatswetten verweven wordt, dan mag het Midden-Oosten van mij dezelfde beschuldigende vinger wijzen in de richting van de VS, waar door christelijke politici steeds vaker discriminerende en veroordelende wetten worden gemaakt op basis van hun achterhaalde geloof. Het meest ridicuul vind ik daarbij de vermomming, het verschuilen achter een zogenaamde beschaving, in een land waar elke klootviool een machinegeweer kan kopen, gewoon met zijn pinpas bij de kruidenier. De hypocrisie is verbluffend.

“Islamitische kinderen leren de gewelddadige vormen van homofobie thuis,” zegt de beste man… Wel, laat mij u uit uw droom doen ontwaken eerwaarde professor: christelijke en atheïstische kinderen ook, en hoe!! Zeker in de VS.

Dus ik begrijp helemaal dat deze professor uit Teheran, die zichzelf blijkbaar identificeert als ‘westerling’, zijn nieuwe kompasrichting verdedigt. Hij moet wel, hij heeft geen keus. Het is hoe hij zichzelf voor de gek houdt en zijn handen wast in zijn duurbetaalde gekochte westerse onschuld.

Shame on him! Bloody shame on him!

 

 

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: