‘De Ballade van Pluisje’ van Teatro KadaKen dit weekend in première

PERSBERICHT – namens Teatro KadaKen.

Vanaf dit nieuwe schooljaar brengt Teatro KadaKen haar nieuwe productie De Ballade van Pluisje naar de scholen voor middelbaar onderwijs. Het stuk van Albert Schoobaar is een indringende klassenvoorstelling geworden die vergezeld gaat van een educatief traject. De première is op 9 en 10 augustus 2013. Voor beide voorstellingen zijn nog kaarten beschikbaar.

De Ballade van Pluisje gaat over de 15-jarige jongen Newton – bijnaam Pluisje – met wie iets ergs is gebeurd. Zijn ouders Enid en Orlando willen hun verhaal kwijt en besluiten in gesprek te gaan met alle jongeren van Curaçao. Ze weten heel goed wat ze willen overbrengen aan de klassen die ze bezoeken. Maar wanneer ze eenmaal in het klaslokaal staan, gebeuren er onverwachte dingen.

Door het stuk wil Teatro KadaKen in gesprek komen met jongeren, zoals ze dat in de afgelopen jaren ook deden met Tisha (2012) en De deconstructie van Edsel K. (2009). Theater blijkt een zeer geschikte vorm om dat te doen, omdat het de jongeren in staat stelt zich te identificeren met de zeer herkenbare dilemma’s die in het spel worden gepresenteerd. In dit stuk zijn belangrijke thema’s aandacht voor elkaar hebben, de keuzes die je maakt om gelukkig te zijn en de consequenties van de keuzes van ouders voor hun gezin. Enid en Orlando zijn Newton/Pluisje ergens in hun drukke leven kwijtgeraakt. Hoe heeft dat kunnen gebeuren? Hoe had het voorkomen kunnen worden? Wat had Newton zelf anders kunnen doen?

De Ballade van Pluisje wordt gespeeld door Meliza Garmes, Verlon Donker en Benjamin Martis. Tekst en regie zijn in handen van Albert Schoobaar. De productie is mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van Het Fonds Podiumkunsten, Stichting Doen, Mondriaan Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied.

Aanstaande vrijdag en zaterdag 9 en 10 augustus gaat De Ballade van Pluisje in première in Skol Avasá Amador Nita. Begintijd op beide avonden is 20.00 uur. De voorstelling is geschikt voor volwassenen en jongeren vanaf 12 jaar. Kaarten kosten Nafl. 20,00 en zijn verkrijgbaar bij Mensing’s Caminada.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: